Hälsosamma chokladtryfflar, utan tillsatt socker
Jag är en riktig chokladoman. Frågar någon mig vad min favoriträtt är svarar jag choklad. Just nu känns det lite som om det är det enda jag vill ha, haha! Till alla.. Läs mer


Jag är en riktig chokladoman. Frågar någon mig vad min favoriträtt är svarar jag choklad. Just nu känns det lite som om det är det enda jag vill ha, haha! Till alla andra chokladtokiga därute kommer här ett tips på en vegansk och lite mer hälsosam variant på chokladtryfflar. Tryfflarna innehåller avokado som gör konsistensen härligt krämig (smakar inte avokado). Jag tycker personligen om att tillsätta lite extra sötning för att få en rundare/mjuk smak. På bilderna har jag rullat tryfflarna i kakao och riven kokos.
Dubbelkolla att chokladen är vegansk om det är viktigt. Jag använder en mörk choklad utan tillsatt socker från N!CK’S.

Hälsosamma chokladtryfflar – 10 tryfflar
1 avokado
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. 1 msk sockerersättning (eller annan valfri sötning)
Smält försiktigt chokladen tillsammans med kokosolja. Tillsätt resterande ingredienser (valfri sötning efter smak) och mixa samman allt till en slät konsistens. Låt stå i kyl i minst 1-2 timmar tills konsistensen stelnat (eller längre, men täck då gärna över med folie). Forma tryffelmassan till bollar och rulla i exempelvis kakao eller kokos.

