Hoppa till innehåll

Hälsosamma “delicatobollar”

        Perfekt sommarbakande är chokladbollar, för vem vill inte ha ett supergott snacks under semestertider? Lyxigt litet mellis som dessutom är enkelt att baka. Bara att ta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hälsosamma "delicatobollar" 9
 
 
 
 
Perfekt sommarbakande är chokladbollar, för vem vill inte ha ett supergott snacks under semestertider? Lyxigt litet mellis som dessutom är enkelt att baka. Bara att ta fram ur kylen när suget sätter in! En chokladbollsfavorit i repris är dessa delicatoliknande chokladbollar som jag inte kan låta bli att baka om och om igen. 
 
I “delicatobollarna” vispar jag sönder havregrynen med elvisp som gör konsistensen mer len/mjuk. Sedan ska man såklart tillsätta rejält med kaffe för den klassiska kaffe/mockasmaken. På bilderna dekorera jag chokladbollarna med riven kokos och hackade mandelspån.
 
 

Hälsosamma "delicatobollar" 11
 
 
 

Hälsosamma “delicatobollar” – ca 25 stycken

130 gram smör
5 dl havregryn
ca 1 1/3 dl sockerersättning
ca 4 msk kaffe
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. mer vätska 
riven kokos att dekorera med

Lägg alla ingredienser i en bunke. Vispa med elvisp för att ”slå sönder” grynen och för att få konsistensen slätare (går att blanda på vanligt vis också). Använd ingredienser efter smak, och tillsätt så mycket kaffe som önskas (smak och konsistens). Rulla degen till bollar och rulla i riven kokos.

 

 

Hälsosamma "delicatobollar" 13
 
Hälsosamma "delicatobollar" 15