Hoppa till innehåll

Hälsosamma havrebollar

Jag är så kär i mina havrebollar att jag fick ett stort sug efter dessa och gjorde dom för kanske hundrade gången igår kväll. De är nästan som “vanliga” havrebollar, undantaget.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag är så kär i mina havrebollar att jag fick ett stort sug efter dessa och gjorde dom för kanske hundrade gången igår kväll. De är nästan som “vanliga” havrebollar, undantaget sötningen. Här har jag nämligen inte raffinerat strösocker utan sötat havrebollarna med sukrin (plus att jag har lite pofiber i också). Dessa havrebollar är perfekta som mellanmål då jag arbetar med företaget. Vad har ni för favoritmellanmål just nu?

 
 
Hälsosamma havrebollar - Baka Sockerfritt
 
 

Havrebollar – 6 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl mjölk
ca 2 ½ msk Sukrin
1 ½ msk pofiber
1 msk kaffe
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Lägg alla torra ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Lägg i bitar av rumsvarmt smör och rör ut smöret med en sked (eventuellt med händerna). Tillsätt mjölk och kaffe och vispa ett par minuter med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt havebollssmeten i kylen i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

 
 
Hälsosamma havrebollar - Baka Sockerfritt