Hälsosamma Kladdkakemuffins – Glutenfria och utan tillsatt socker
Igår var jag så sugen på choklad. Eftersom jag inte hade något chokladigt bakverk, utan “bara” själva chokladkakorna, bestämde jag mig för att åtgärda problemet. Som tur är, är.. Läs mer

Igår var jag så sugen på choklad. Eftersom jag inte hade något chokladigt bakverk, utan “bara” själva chokladkakorna, bestämde jag mig för att åtgärda problemet. Som tur är, är det ett lättåtgärdat problem – som dessutom är roligt att göra någotning åt! Då jag rätt nyligen gjort en hel del kladdkakor av alla dess sorter, ville jag göra något annat (men samtidigt något liknande). Det blev hälsosamma kladdkakemuffins! Fantastiskt goda sådana, om jag får säga det själv. Det gäller att ta ut kladdkakameuffinsen när de fortfarande är kladdiga, då de stelnar rejält när de fått svalna. Tips: smaka på smeten så att du får den sötma och chokladighet (kakao) som du önskar!

Kladdkakemuffins – 6 stycken
50 gram smör
60 gram steviachoklad, mörk
2 ägg
4 msk vispgrädde
3 msk kokosmjöl
ca 1 msk sukrin gold
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, tillsätt chokladen i bitar och rör om tills chokladen smälter. Blanda alla torra ingredienser och rör ner, chokladsmöret samt grädde. Om önskas tillsätts mer kakao för en kraftigare chokladsmak. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen under ca 12-14 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara kladdig (detta kommer stelna mer när de fått kallna).


