Hälsosamma kladdkaksmuffins
Dessa kladdkakemuffins blev så smarriga så att jag bara måste påminna er om det! Jag har gjort flera varianter av dom, och de blir lika goda och uppskattade varje gång. Om ni inte testat.. Läs mer

Dessa kladdkakemuffins blev så smarriga så att jag bara måste påminna er om det! Jag har gjort flera varianter av dom, och de blir lika goda och uppskattade varje gång. Om ni inte testat måste ni helt enkelt göra det! Förutom att vara utan gluten och tillsatt socker är dom även utan mejeriprodukter. Kladdkaksmuffinsarna innehåller istället generöst med mandelsmör och smält choklad, vilket också bidrar till den härligt kletiga och saftiga konistensen! Bra att tänka på är att konsistensen på muffinsarna stelnar i kyla – så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!
Hälsosamma kladdkaksmuffins – 10 stycken
2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning (ex. Sukrin Gold)
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.