Hälsosamma mazariner (med hallon)
Dags för en favoriter i repris – Hälsosamma mazariner! Jag älskar “mazarinsmaken”, och använder den (dvs. bittermandel) gärna för att smaksätta bland annat mjuka kakor,.. Läs mer

Dags för en favoriter i repris – Hälsosamma mazariner! Jag älskar “mazarinsmaken”, och använder den (dvs. bittermandel) gärna för att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor. Dessa mazariner har jag valt att toppa med hallon, vilket passar sååå bra!

Mazariner med hallon – 6 stycken
Deg:
40 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 ½ msk sötningsströ
Fyllning:
1 ägg
20 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 msk vispgrädde
ca 2 droppar bittermandelarom
Topping:
Hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)
Valfri sötning
Frystorkade hallon
Deg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.
Fyllning
Smält smör. Blanda all torra ingredienser och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Topping
Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa eventuellt med frystorkade hallon.

