Hoppa till innehåll

Hälsosamma mazariner (med hallon)

Dags för en favoriter i repris – Hälsosamma mazariner! Jag älskar “mazarinsmaken”, och använder den (dvs. bittermandel) gärna för att smaksätta bland annat mjuka kakor,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Dags för en favoriter i repris – Hälsosamma mazariner! Jag älskar “mazarinsmaken”, och använder den (dvs. bittermandel) gärna för att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor. Dessa mazariner har jag valt att toppa med hallon, vilket passar sååå bra!

Som tur är, är mazarinerna inte speicellt svåra att göra. Först har vi en bottendeg som trycks ut i botten och kanter av någon slags aluminiumform eller mazarinform (jag kör engångsaluminiumformar). Sedan fyller jag den med en mandelsmet smaksatt med bittermandelarom. När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar med hallon (jag kokar frysta hallon, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak. Detta går även att byta ut mot valfri sylt (finns ofta utan tillsatt socker att köpa färdigt i mataffärer). Pricken över i:et är att även strö lite frystorkade hallon över (jag kör från Dr. Oetker)! 
 
 
Tips: Toppa mazarinerna med hallonen precis innan servering.
 
 
 
 

Hälsosamma mazariner (med hallon) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazariner med hallon   6 stycken

Deg: 
40 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl 
2 msk pofiber 
1 ½ msk sötningsströ

Fyllning: 
1 ägg
20 gram smör

1 1/3 dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 msk vispgrädde
ca 2 droppar bittermandelarom

Topping: 
Hallon (går bra att byta ut mot valfri hallonsylt)

Valfri sötning
Frystorkade hallon
  

Deg 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar.

Fyllning
Smält smör. Blanda all torra ingredienser och tillsätt därefter grädde, smör, arom och ägg. Blanda noga och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Topping
Koka hallonen och låt svalna. Söta efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna och toppa eventuellt med frystorkade hallon.

 

 
 

Hälsosamma mazariner (med hallon) - Baka Sockerfritt
 
Hälsosamma mazariner (med hallon) - Baka Sockerfritt