Hoppa till innehåll
Open navigation

Hälsosamma rawbollar

Jippie, nu är det långhelg! Jag är en sådan person som kan se fram emot en extra ledig dag i flera veckor, och bara längta och sukta efter denna. Jag gör allt för att lysa upp vardagen och ha.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jippie, nu är det långhelg! Jag är en sådan person som kan se fram emot en extra ledig dag i flera veckor, och bara längta och sukta efter denna. Jag gör allt för att lysa upp vardagen och ha så mycket som möjligt att se fram emot. Idag var det en ganska lugn dag, och jag hann träna på lunchen. Vid halv fyra hämtade min sambos pappas fru en stor påse fylld med hälsosamt godis som jag bakat. Jag försöker ofta och så gott jag kan hjälpa till med förfrågningar från vänner och familj, när de ber mig baka något. Jag tycker det är kul, och det känns roligt att det jag gör uppskattas så mycket! Däremot så har jag börjat säga till om att jag gärna får ingredienserna betalda. Det kostar ju trots allt en del. Speciellt nötmjöl, sockerfri choklad och sötströ gör att baverkets pris ökar.
 
Hur som helst gick jag hem lite tidigare än normalt. Det tyckte jag att jag förtjänade när alla andra på min avdelning var lediga/gått hem, och kontoret nästan var tomt. Det är ju trots allt dagen innan midsommarafton! Jag tycker egentligen inte att midsommar är speciellt märkvärdigt. Det är ju jul jag håller extra kärt! Det ska ändå bli skönt att åka iväg en sväng, även om det bara är över ett dygn.
 
Jag kan tänka mig att en de utav er kanske vill ha något snabbakat till helgen. Kanske behövs något extra till eftermiddagsfikat, snackset eller kompletering till övriga utbudet? Får jag då föreslå nöt- och fruktbollar? Superenkelt och mycket gott. Dessa går att variera i näst intill oändlighet! Jag gjorde denna gång bollarna raw av dadlar (färska) och mandlar och naturella nötter (ex. valnötter, pecannötter). Raw kakao går att byta ut mot vanlig om man vill, och korngräspulvret jag tillsatt går såklart att utesluta. 
 
 
 

Hälsosamma rawbollar - Baka Sockerfritt
 

Hälsosamma rawbollar – 6 till 8 stycken

100 gram färska dadlar
60 gram naturella nötter/mandlar
1 msk raw kakao
2 tsk korngräs (kan uteslutas)

Mixa samman allt till en massa (med stavmixer). Ställ gärna kallt en stund, om det blir för kladdigt. Rulla bollar utav degen.

Hälsosamma rawbollar - Baka Sockerfritt