Hoppa till innehåll

Hälsosamma schackrutor

Här har jag gjort den klassiska småkakan shackrutor, fast i en hälsosam tappning (såklart). Riktigt goda kakor som dessutom är rätt snygga med sina två färger. Grunddegen är lättgjord.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Här har jag gjort den klassiska småkakan shackrutor, fast i en hälsosam tappning (såklart). Riktigt goda kakor som dessutom är rätt snygga med sina två färger. Grunddegen är lättgjord med en bas av mandelmjöl, och denna har jag delat upp i två delar och smaksatt hälften med kakao. Som vanligt rekommenderar jag att degen ska vara välarbetad (så att den är mjuk och inte smulig), gör inte kakorna för platta då de lätt kan gå sönder och vänta med att röra på dom efter gräddningen tills de svalnat helt! 
 
 
 

Hälsosamma schackrutor - Baka Sockerfritt
 
 

Schackrutor – 14 stycken

50 gram rumsvarmt smör 
2 dl mandelmjöl
3 msk pofiber
ca 1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

I ena deghalvan:
2 tsk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser förutom kakao noga med varandra till en välarbetad deg. Dela dagen i två delar. Blanda den ena med kakao. Rulla ut degen i fyra lika stora längder. Lägg en ljus bredvid en mörk i två lager, och tryck åt. Skär skivor av längden och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna kallna innan de rörs (annars går de sönder).

 
 
Hälsosamma schackrutor - Baka Sockerfritt