Hoppa till innehåll

Hälsosamma semlor

I detta inlägg vill jag dela med mig utav ett recept på semlor som jag skapade i fjol. Semlorna blev riktigt goda, och Artur sa att det var ett av mina bästa semelrecept. Högt betyg! Det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

I detta inlägg vill jag dela med mig utav ett recept på semlor som jag skapade i fjol. Semlorna blev riktigt goda, och Artur sa att det var ett av mina bästa semelrecept. Högt betyg! Det här receptet är lite energisnålare, och innehåller bland annat havregryn, pofiber, kokosmjöl och fiberhusk, och sedan skyr istället för smör. Degen har jag smaksatt med kardemumma. Dessutom slängde jag i en aning proteinpulver i “mandelmassan”, vilket såklart går bra att byta mot mer mandelmjöl

 
I tisdags kväll så hade vi en mäklare hos oss. Det verkar som om vår lägenhet har möjlighet att öka rejält i pris, i jämförelse med vad vi köpte den för. Nu kommer vi förmodligen inte köpa något på över ett halvår, men det är bra att börja förbereda sig! Jag kan även passa på att berätta att jag äntligen fått min vigselring, efter hundra års väntan. Tänk att de fick fel ring två gånger! Men nu, nu har jag den rätta äntligen på mitt finger.
 
 
Hälsosamma semlor - Baka Sockerfritt
 
 
Hälsosamma semlor – 3 stycken

Semelbullar:
1 ägg
50 gram skyr/kvarg
2 msk havregryn
1 ½ msk bake protein
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 ½ msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver

Mandelmassa:
3 msk mandelmjöl
½ msk proteinpulver (kan bytas ut mot mandelmjöl)
1 msk äggvita
½ msk sötströ
1 droppe bittermandelarom
½ krm vaniljpulver

Vispgrädde

Semelbullar
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ägg, skyr och havregryn i en skål och mixa. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt degen vila under några minuter. Forma tre runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper. Gräddamitt i ugnen i ca 17 minuter.

Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

Hälsosamma semlor - Baka Sockerfritt

Hälsosamma semlor - Baka Sockerfritt