Hälsosamma semlor
I detta inlägg vill jag dela med mig utav ett recept på semlor som jag skapade i fjol. Semlorna blev riktigt goda, och Artur sa att det var ett av mina bästa semelrecept. Högt betyg! Det.. Läs mer

I detta inlägg vill jag dela med mig utav ett recept på semlor som jag skapade i fjol. Semlorna blev riktigt goda, och Artur sa att det var ett av mina bästa semelrecept. Högt betyg! Det här receptet är lite energisnålare, och innehåller bland annat havregryn, pofiber, kokosmjöl och fiberhusk, och sedan skyr istället för smör. Degen har jag smaksatt med kardemumma. Dessutom slängde jag i en aning proteinpulver i “mandelmassan”, vilket såklart går bra att byta mot mer mandelmjöl.

Semelbullar:
1 ägg
50 gram skyr/kvarg
2 msk havregryn
1 ½ msk bake protein
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 ½ msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
Mandelmassa:
3 msk mandelmjöl
½ msk proteinpulver (kan bytas ut mot mandelmjöl)
1 msk äggvita
½ msk sötströ
1 droppe bittermandelarom
½ krm vaniljpulver
Semelbullar
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ägg, skyr och havregryn i en skål och mixa. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt degen vila under några minuter. Forma tre runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper. Gräddamitt i ugnen i ca 17 minuter.
Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.
Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!