Hoppa till innehåll

Hälsosamma semlor

Ännu en söndag som jag bjuder på ett nytt semelrecept! Jag kan säga att dessa semlor som vanligt blev riktigt goda, men min sambo sa till och med att detta var ett av mina bästa.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ännu en söndag som jag bjuder på ett nytt semelrecept! Jag kan säga att dessa semlor som vanligt blev riktigt goda, men min sambo sa till och med att detta var ett av mina bästa recept på semlor! Gott betyg med andra ord. Det här receptet är lite energisnålare, och innehåller bland annat havregryn (välj gärna glutenfria), pofiber, kokosmjöl och fiberhusk, och sedan skyr istället för smör. Och smaksatta med lite kardemumma. Mums! Dessutom slängde jag i en aning proteinpulver i “mandelmassan”, vilket såklart går bra att byta mot mer mandelmjöl. Ha en bra söndag alla ni!
 
 
Hälsosamma semlor - Baka Sockerfritt
 
 
Hälsosamma semlor – 3 stycken

Semelbullar:
1 ägg
50 gram skyr/kvarg
2 msk havregryn
1 ½ msk bake protein
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 ½ msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver

Mandelmassa:
3 msk mandelmjöl
½ msk proteinpulver (kan bytas ut mot mandelmjöl)
1 msk äggvita
½ msk sötströ
1 droppe bittermandelarom
½ krm vaniljpulver

Vispgrädde

Semelbullar
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ägg, skyr och havregryn i en skål och mixa. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt degen vila under några minuter. Forma tre runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper. Gräddamitt i ugnen i ca 17 minuter.

Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

Hälsosamma semlor - Baka Sockerfritt

Hälsosamma semlor - Baka Sockerfritt