Hoppa till innehåll

Hälsosamma Semmelmuffins

Nu blir det mer skriverier om semlor! Som en tvist på den vanliga semlan gjorde jag något jag kallar semmelmuffins (och som jag gjort under ett par år). Det är himla praktiskt, och snäppet mer.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu blir det mer skriverier om semlor! Som en tvist på den vanliga semlan gjorde jag något jag kallar semmelmuffins (och som jag gjort under ett par år). Det är himla praktiskt, och snäppet mer lättbakat än att göra semelbullar. Det är ju bara att klicka i smeten i muffinsformar! Efter gräddningen skär jag av locket och fyller med hemagjord mandelmassa och grädde. Mums! Semmelsmeten smaksatte jag med kardemumma, vilket jag tycker passar bra. Givetvis går det att utesluta eller ersätta mot exempelvis kanel.
 
 
 
Hälsosamma Semmelmuffins - Baka Sockerfritt
 
 

Semmelmuffins – 4 stycken

Muffin
50 gram smör

2 ägg
½ dl vispgrädde
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
2 krm kardemumma 

Fyllning
1 dl mandelmjöl

3 msk vispgrädde
1 ½ msk sötströ
3 droppar bittermandelarom

Valfri mängd grädde att toppa med
  

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen med elvisp. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen och tillsätt det smälta smöret, grädden och äggvispet. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär antingen toppen av muffinsen elller gröp ut en grop direkt i muffinsen. Smula ner inkråmet bland mandelmassan. Fördela fyllningen i groparna och toppa med vispgrädde!

 

 

Hälsosamma Semmelmuffins - Baka Sockerfritt