Hoppa till innehåll

Hälsosamma Snickers – utan tillsatt socker!

    Fler än jag som gillar Snickers? Eller ja, generellt är väl kombinationen jordnöt och choklad väldigt uppskattad. För oss alla är de här finfina hemmagjorda.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Hälsosamma Snickers - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt 

 

Fler än jag som gillar Snickers? Eller ja, generellt är väl kombinationen jordnöt och choklad väldigt uppskattad. För oss alla är de här finfina hemmagjorda “snickers”-variaterna något av ett måste! De är ena riktiga godbitar vill jag lova! Och lätta att göra är dom dessutom.

Kakbottnen blir lite, härligt, seg av fibersirap gold och är toppad med ett lager jordnötssmör. Jag kör här på färdigköpt jordnötssmör – osötat såklart – och det får gärna vara lite salt. Toppar gör jag med choklad utan tillsatt socker. Antingen en mörk variant, eller så blandar jag hälften ljus och hälften mörk. För att få till fina bitar brukar jag skära med chokladsidan nedåt. Och sedan kan man också skära “på högkant” (det vill säga med sidan nedan) för att fixa till kanter!

Hälsosamma Snickers - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt

 

Hälsosamma snickers – 6 bitar

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
ev. 1 krm vaniljpulver

Jordnötssmör:
80 gram jordnötssmör, naturellt
1 msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
60 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.

Jordnötssmör
Värm jordnötssmöret något så att konsistensen är lättarbetad och mjuk. Blanda med sötning och fördela på bottnen.

Chokladöverdrag
Smält chokladen försiktigt (tillsätt eventuellt lite olja). Fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna (chokladen får fortfarande gärna vara lite mjuk, för att lättare kunna skäras). Skär i bitar.

 

 

 Hälsosamma Snickers - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt

Hälsosamma Snickers - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt