Hoppa till innehåll

Hälsosamt raw food-fika – One lucky duck

Idag är första dagen efter två hela veckors semetser. Jag hade lite småångest inför detta kan jag erkänna, för ärligt talat trivdes jag himla bra med att ha semester. Sedan hade jag ju full.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag är första dagen efter två hela veckors semetser. Jag hade lite småångest inför detta kan jag erkänna, för ärligt talat trivdes jag himla bra med att ha semester. Sedan hade jag ju full rulle under min ledighet, eftersom jag var bortrest, så själva semesterlunken har jag missat. Som tur är så har jag semester på “halvtid nu”, och det är jag så glad över! Då hinner jag massor med extra saker! Jag har dock fortfarande ett guldkorn att dela med mig utav gällande New York, och  det vill jag berätta om nu!

Under den sista dagen i New York besökte jag och Artur One Lucky Duck (vi var på Gramercy, 125 East 17th street), vilket är ett raw food-café som hör ihop med raw food restaurangen Pure Food and Wine, som jag berättade tidigare om (den ligger precis bredvid). Här serveras olika shakes, lunch, dricker och det viktigaste av allt: bakverk. Vi tog varsitt bakverv, och Artur tog även en lemonad (sötad med agave).

Mitt bakverk var en Classic Ice cream sandwich (12 dollar), vilken var mycket god och något som jag var väldigt glad att jag valde! Det var fyra olika lager av smaker (tre glasslager, och ett men nötter om jag såg och smakade rätt) mellan två chokladplattor/kakor. Artur tog en Chocolate Caramel Bar (chokladdoppad med pecannöt och karamell), vilken ärligt talat var om möjligt ännu godare. Perfekt för den chokladsugne! Det är ett litet ställe, med enbart tre bord. Men som tur är fick vi plats. Som de andra raw food fik och hälsocafé, är detta mest gjort för take away. Tråkigt nog! Här går det även att köpa en hel del spännande produkter såsom raw kakor, nötsmör, smaksättningar etc. Tyvärr kostar det en hel del, och därför valde jag att inte köpa hem. Jag kan ju faktiskt baka själv.

 

Hälsosamt raw food-fika - One lucky duck - Baka Sockerfritt
 
Hälsosamt raw food-fika - One lucky duck - Baka Sockerfritt
 
Hälsosamt raw food-fika - One lucky duck - Baka Sockerfritt