Hoppa till innehåll

Halv tre hos mig #1

Vilken underbar helg jag haft, med ett underbart väder (jag undrar när hösten börjar våga sig fram?)! Det har varit grymt skönt att få kreativiteten flöda lite extra, samtidigt som.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vilken underbar helg jag haft, med ett underbart väder (jag undrar när hösten börjar våga sig fram?)! Det har varit grymt skönt att få kreativiteten flöda lite extra, samtidigt som jag har hunnit kolla på både film, shoppa, ätit frukost ute och tagit promenader. Men åh, jag önskar ändå att veckan hade en extra dag, det finns så mycket, mycket jag vill hinna med!
 
Idag kom Maria (Bypogosjan) hem till mig, för att baka och prata idéer. Jag var ju hemma hos henne för två söndagar sedan för att spela in en podd (Ät med mig), som kom ut i tisdags. Är det förresten någon som lyssnat på den? vad tyckte ni?  Hur som helst kom vi då på det ultimata temat “Halv tre hos mig”, där vi bjuder varandra på fika och inspirerar varandra (unga tjejer kan)!
 
Tanken är att vi ska vara hos varandra varannan gång, ett par gånger i månaden, och idag var alltså turen hos mig. Jag ville såklart visa det bästa av Baka Sockerfritt och valde därmed några av mina absoluta favoritrecept. Jag börjar med att på bloggen visa två av bakverken i det första halv tre hos mig- bjudningen!
 
Min tanke var att bjuda på mer godis/snack-aktiga godbitar som komplement till den mjuka kakan jag hade bestämt att vi skulle baka. Valet på två av snacken blev Jordnötsgodis och Nöt- och fruktbollar.
 
Vi har en dessutom en underbar, underbar idé som vi ska göra i november! Åh, vad jag ser fram emot att planera inför detta!
 

Jordnötskaka med två sorters choklad

50 gram ljus choklad
50 gram jordnötssmör
30 gram mörk choklad
5 gram smör

Smält den ljusa chokladen och bred tjockt på en aluminiumklädd liten form. Låt stelna och bred på jordnötssmöret. Smält den mörka chokladen med smöret och bred på jordnötssmöret. Låt återigen stelna. Skär kakan i bitar av valfri storlek.

 
Halv tre hos mig #1 - Baka Sockerfritt
 
  
Nöt- och fruktbollar
 
 
Stöt (eller finhacka) torrostade cashewnötter och valnötter var för sig i en mortel. Blanda med färska dadlar (inte torkade). Tillsätt sedan (eller låt bli) riven kokos och kakao efter valfri mängd.
 
 
 
Halv tre hos mig #1 - Baka Sockerfritt
 
 
Halv tre hos mig #1 - Baka Sockerfritt
 
 
Halv tre hos mig #1 - Baka Sockerfritt
 
Mums tycker Maria!