Härliga banan- och blåbärsmuffins
Hoppas det är bra med er alla och att ni är sugna på att inspireras av lite härliga, och fräscha, Läs mer
Hoppas det är bra med er alla och att ni är sugna på att inspireras av lite härliga, och fräscha, banan- och blåbärsmuffins! Dessa muffins (som jag också gjort i form av en rund mjuk kaka) är ena riktiga favoriter som jag tyckt om i många år. Saftiga är dom också, vilket är en stor fördel med att baka med frukt och bär.
Jag tycker att muffinsarna blir tjusiga genom att spritsa lite vispad grädde på. Men det går såklart att äta muffinsarna som dom är!
Banan- och blåbärsmuffins – ca 6 stycken
80 gram blåbär
40 gram smör
2 ägg
1 ½ mogen banan
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl sockerersättning
2 msk havremjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
Toppa gärna med:
2 dl vispgrädde
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa samman ägg och banan med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner ägg och smör. Mixa gärna igen. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Fyll muffinsformar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills muffinsen blivit fasta. Låt svalna. Toppa gärna med vispad grädde, sötad och smaksatt med vanilj.