Hoppa till innehåll

Härliga Kanelpannkakor

      Skapa extra mys- och höstkänsla under din frukost eller brunch! Lyxa till det med tjocka, goda kanelpannkakor! Det gäller att vara unnsam mot sig själv. När jag först.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Härliga Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
 
 
Skapa extra mys- och höstkänsla under din frukost eller brunch! Lyxa till det med tjocka, goda kanelpannkakor! Det gäller att vara unnsam mot sig själv. När jag först skapade receptet hade jag (förutom pannkakor) kanelbulle i tankarna, för på varje pannkaka har jag toppat med en kanelsmakande smörklick under själva gräddningen. Mums på det!
 
 
Härliga Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
 

Kanelpannkakor – 5 till 6 stycken

Pankakssmet:
3 ägg
1 ½ banan
½ dl grädde (alt. mjölk)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk/psylliumfröskal
1 tsk bakpulver

Kanelröra:
70 gram smör
1 ½ msk sockerersättning
2 tsk kanel

Kanelröra
Börja med detta moment. Värm gärna smöret 10-15 sekunder i mikron så att det blir mjukt och lättarbetat, blanda därefter med sockerersättning och kanel.

Pannkakssmet
Mixa samman banan och ägg med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ytterligare en kort stund med mixern. Värm en stekpanna med smör/olja och klicka på liten del av pannkakssmeten, ca ½ dl. Innan pannkakan ska vändas fördelas en del av kanelröran på – jag gör det genom att spritsa (med en vanlig liten plastpåse) en spiral av denna ovanpå. Vänd pannkakan. Servera med exempelvis fibersirap gold/honey, bär och/eller grädde!

 

Härliga Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
Härliga Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt