Härliga Kanelpannkakor
Skapa extra mys- och höstkänsla under din frukost eller brunch! Lyxa till det med tjocka, goda kanelpannkakor! Det gäller att vara unnsam mot sig själv. När jag först.. Läs mer
Kanelpannkakor – 5 till 6 stycken
Pankakssmet:
3 ägg
1 ½ banan
½ dl grädde (alt. mjölk)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk/psylliumfröskal
1 tsk bakpulver
Kanelröra:
70 gram smör
1 ½ msk sockerersättning
2 tsk kanel
Kanelröra
Börja med detta moment. Värm gärna smöret 10-15 sekunder i mikron så att det blir mjukt och lättarbetat, blanda därefter med sockerersättning och kanel.
Pannkakssmet
Mixa samman banan och ägg med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ytterligare en kort stund med mixern. Värm en stekpanna med smör/olja och klicka på liten del av pannkakssmeten, ca ½ dl. Innan pannkakan ska vändas fördelas en del av kanelröran på – jag gör det genom att spritsa (med en vanlig liten plastpåse) en spiral av denna ovanpå. Vänd pannkakan. Servera med exempelvis fibersirap gold/honey, bär och/eller grädde!