Hoppa till innehåll

Härliga mandelbrownies

Har ni testat mina mandelbrownies utan tillsatt socker? Om inte – bara gör det! Jag tycker den är ljuvligt god. Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Har ni testat mina mandelbrownies utan tillsatt socker? Om inte – bara gör det! Jag tycker den är ljuvligt god. Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. Jag kan även rekommendera att toppa brownien med massor utav etra choklad (grovhackad)! Blir både gott och ger lite crunch. Servera gärna varje browniebit med vispad grädde. Enjoy!

 
 
 

Härliga mandelbrownies - Baka Sockerfritt
 
 
 

Mandelbrownie – 5 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sötningsströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

 

Härliga mandelbrownies - Baka Sockerfritt
 
Härliga mandelbrownies - Baka Sockerfritt