Härliga mandelbrownies
Har ni testat mina mandelbrownies utan tillsatt socker? Om inte – bara gör det! Jag tycker den är ljuvligt god. Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat.. Läs mer

Har ni testat mina mandelbrownies utan tillsatt socker? Om inte – bara gör det! Jag tycker den är ljuvligt god. Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. Jag kan även rekommendera att toppa brownien med massor utav etra choklad (grovhackad)! Blir både gott och ger lite crunch. Servera gärna varje browniebit med vispad grädde. Enjoy!

Mandelbrownie – 5 portioner
2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sötningsströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. grovhackad choklad att strö på
Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

