Hasselnötsbollar
Det är hög tid för chokladbollar här på bloggen! Var det inte rätt länge sedan sist? Detta recept skapade jag för flera år sedan, och det har dröjt lång tid innan jag nu har gjort dessa.. Läs mer

Det är hög tid för chokladbollar här på bloggen! Var det inte rätt länge sedan sist? Detta recept skapade jag för flera år sedan, och det har dröjt lång tid innan jag nu har gjort dessa igen. För lång tid. Och det är skandal, för de är supergoda! Basen består utav rostade hasselnötter som är köpta utan skal (i mitt fall från Ica Gott Liv). Jag tycker det är dom godaste hasselnötterna jag har testat att baka med.
Hasselnötsbollar – 5 stycken
50 gram färska dadlar
40 gram rostade hasselnötter utan skal
2 msk riven kokos
1 ½ msk kokosolja
2 tsk kakao
Mixa eller mortla hasselnötterna. Blanda ihop alla ingredienser till en chokladbollssmet. Tillsätt mer olja för en mjukare konsistens. Rulla bollar och dekorera gärna med extra kakao eller riven kokos.
