Hoppa till innehåll
Open navigation

Hasselnötsglass

Glass med malda hasselnötter! Jag själv använde Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Glass, Low carb/LCHF
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Glass:

Chokladsås:

Instruktioner

  • Glass, Koka upp grädde och mjölken. Sjud ett par minuter medan du vispar upp grädden en aning. Ta bort från plattan och tillsätt vaniljpulver
  • Vispa äggulan med sötningen och häll över grädden. Låt ”såsen” kallna innan du lägger den i glassmaskin
  • Chokladsås: , Koka upp vatten och grädde. Tillsätt kakao och sötningen.
  • Sjud tills såsen tjocknar och rör om då och då. Tillsätt därefter eventuellt en klick smör för att få en mjukare/ krämigare sås. Låt även chokladsåsen svalna
  • , Lägg den avsvalnade glassröran i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens instruktioner
  • När glassen nästan är klar tillsätter du de malda hasselnötterna och kör en kort stund till (rör äventuellt när nötterna själv i glassen).
  • Häll över chokladsåsen (utan att använda glassmaskinen efter). Lägg gärna glassen i en frysvänlig låda i frysen i minst någon timme.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!