30 minuter
Kategorier: Glass, Low carb/LCHF
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
Glass:
- 2/3 dl vipgrädde
- 2/3 dl mjölk
- 1 äggula
- 1 krm vaniljpulver
- 1 ½ msk sötströ
- 5 msk malda/mixade hasselnötter utan skal
Chokladsås:
- ¼ dl vatten
- ¼ dl vispgrädde
- 2 tsk kakao
- 2-3 tsk sötströ
- en klick smör
Instruktioner
- Glass, Koka upp grädde och mjölken. Sjud ett par minuter medan du vispar upp grädden en aning. Ta bort från plattan och tillsätt vaniljpulver
- Vispa äggulan med sötningen och häll över grädden. Låt ”såsen” kallna innan du lägger den i glassmaskin
- Sjud tills såsen tjocknar och rör om då och då. Tillsätt därefter eventuellt en klick smör för att få en mjukare/ krämigare sås. Låt även chokladsåsen svalna
- , Lägg den avsvalnade glassröran i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens instruktioner
- När glassen nästan är klar tillsätter du de malda hasselnötterna och kör en kort stund till (rör äventuellt när nötterna själv i glassen).
- Häll över chokladsåsen (utan att använda glassmaskinen efter). Lägg gärna glassen i en frysvänlig låda i frysen i minst någon timme.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!