Hoppa till innehåll
Open navigation

Hasselnötsglass

Jag vakande upp till strålande sol och ett härligt väder! Skönt att få gå omkring en dag med shorts för omväxlingsskull. Jag tog en morgonpromenad, som jag älskar, vilket är den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag vakande upp till strålande sol och ett härligt väder! Skönt att få gå omkring en dag med shorts för omväxlingsskull. Jag tog en morgonpromenad, som jag älskar, vilket är den första på hela veckan! Tyvärr kommer det bli lite mindre av den varan framöver. Då går jag hellre en promenix eller tränar på kvällen, än att går upp vid sex!
 
I dag lägger jag upp ett recept på glass med hasselnötssmak! Denna hasselnötsglass gjorde jag faktiskt förra sommaren, men postade aldrig receptet. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Jag kan lova att malda/mixade hasselnötter är supergott i glass! Jag använde mig här av hasselnötter utan skal som jag mixat med en stavmixer.
 
 
Hasselnötsglass - Baka Sockerfritt
 
 
Hasselnötsglass

Glass:
2/3 dl vipgrädde
2/3 dl mjölk
1 äggula
1 krm vaniljpulver
1 ½ msk sötströ
5 msk malda/mixade hasselnötter utan skal

Chokladsås:
¼ dl vatten
¼ dl vispgrädde
2 tsk kakao
2-3 tsk sötströ
en klick smör

Glass
Koka upp grädde och mjölken. Skjud ett par minuter medans du vispar upp grädden en aning. Ta bort från plattan och tillsätt vaniljpulver. Vispa äggulan med sötningen och häll över grädden. Låt ”såsen” kallna innan du lägger den i glassmaskin.

Chokladsås
Koka upp vatten och grädde. Tillsätt kakao och sötningen. Skjud tills såsen tjocknar och rör om då och då. Tillsätt därefter eventuellt en klick smör för att få en mjukare/ krämigare sås. Låt även chokladsåsen svalna.

Lägg den avsvalnade glassröran i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens instruktioner. När glassen nästan är klar tillsätter du de malda hasselnötterna och kör en kort stund till (rör öventuellt när nötterna själv i glassen). Häll över chokladsåsen (utan att använda glassmaskinen efter). Lägg glassen i en frysvänlig låda i frysen i minst någon timme.

Tips: Efter ett par timmar i frysen blir glassen väldigt hård. Ta därför ut den en stund innan servering.