Hoppa till innehåll

Hasselnötskakor, utan tillsatt socker

     Jag har sagt det förut och säger det igen – dessa hasselnötskakor är ett av mina favvorecept på småkakor! Förutom att jag tycker att dom är riktigt goda så är dom.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hasselnötskakor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

  

Jag har sagt det förut och säger det igen – dessa hasselnötskakor är ett av mina favvorecept på småkakor! Förutom att jag tycker att dom är riktigt goda så är dom också enkla att göra med både kort tidsåtgång och få ingredienser.

Ägg och hasselnötsmjöl utgör huvuddelen i kakorna och som dekoration har jag tryck ner en hasselnöt i varje kaka (jag gjorde också några med en chokladbit i istället). Lite fiberhusken har jag i kaksmeten för att den ska hänga ihop bättre (men jag kan tänka mig att det går att ersätta mot extra hasselnötsmjöl, dock i större mängd). Underbara små kakor att servera till höstfikan! 

 
 

Hasselnötskakor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

 

Hasselnötskakor – 8 stycken

1 ägg
2 dl hasselnötsmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk fiberhusk
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. hasselnötter att toppa kakorna med

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp ägg lätt och blanda med övriga ingrdienser. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om önskas trycks en hasselnöt eller bit choklad ned i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

 

 

Hasselnötskakor, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt