Hasselnötskakor, utan tillsatt socker
Jag har sagt det förut och säger det igen – dessa hasselnötskakor är ett av mina favvorecept på småkakor! Förutom att jag tycker att dom är riktigt goda så är dom.. Läs mer
Jag har sagt det förut och säger det igen – dessa hasselnötskakor är ett av mina favvorecept på småkakor! Förutom att jag tycker att dom är riktigt goda så är dom också enkla att göra med både kort tidsåtgång och få ingredienser.
Ägg och hasselnötsmjöl utgör huvuddelen i kakorna och som dekoration har jag tryck ner en hasselnöt i varje kaka (jag gjorde också några med en chokladbit i istället). Lite fiberhusken har jag i kaksmeten för att den ska hänga ihop bättre (men jag kan tänka mig att det går att ersätta mot extra hasselnötsmjöl, dock i större mängd). Underbara små kakor att servera till höstfikan!
Hasselnötskakor – 8 stycken
1 ägg
2 dl hasselnötsmjöl
2 msk sockerersättning
1 tsk fiberhusk
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. hasselnötter att toppa kakorna med
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp ägg lätt och blanda med övriga ingrdienser. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om önskas trycks en hasselnöt eller bit choklad ned i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.