Hoppa till innehåll
Open navigation

Hasselnötskakor

Jag gjorde för en dryg vecka sedan ett väldigt lyckat och enkelt recept på hasselnötskakor! Recepter kräver få ingredienser och tar inte många minuter att göra. Huvudingredienserna är Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag gjorde för en dryg vecka sedan ett väldigt lyckat och enkelt recept på hasselnötskakor! Recepter kräver få ingredienser och tar inte många minuter att göra. Huvudingredienserna är ägg och hasselnötsmjöl, och så sötar man efter smak. Fiberhusken har jag i för att kakdegen ska hänga ihop bättre, men går förmodligen att utesluta (tillsätt lite extra hasselnötsmjöl då). Hasselnötsmjölet köper jag färdigt från en vanlig mataffär. Jag valde att även smaksätta med lite vaniljpulver och toppa varje kaka med en hel hasselnöt (jag körde också med en bit choklad i ett par kakor)! 

Hoppas ni nu får en underbar helg! Hemma hos oss är det enbart lilla Aline och jag, då pappan och sonen i familjen är bortresta över helgen!

 

Hasselnötskakor - Baka Sockerfritt

 

 

Hasselnötskakor – 8 stycken

1 ägg
2 dl hasselnötsmjöl
2 msk sötningsströ
1 tsk fiberhusk
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. hasselnötter att toppa kakorna med

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp ägg lätt och blanda med övriga ingrdienser. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om önskas trycks en hasselnöt eller bit choklad ned i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

 


  

Hasselnötskakor - Baka Sockerfritt

Hasselnötskakor - Baka Sockerfritt

Hasselnötskakor - Baka Sockerfritt

Hasselnötskakor - Baka Sockerfritt