Havre- och kanelkaka
Mjuk och saftig havre- och kanelkaka toppad med ett kanelsmakande havresmul! Den bör serveras rumstempererad (hårdnar när den kallnar) och passar att äta som den är, eller med en klick grädde/vaniljglass utan tillsatt socker.

40 minuter
Ingredienser
Smeten:
- 2 ägg
- 65 gram smör
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl sockerersättning
- ½ dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljpulver
Havretäcke:
- 65 gram smör
- 1 ½ dl havregryn
- ca 3/4 dl sockerersättning
- 1 ½ tsk kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret och rör ner mjölk.
- Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, vanilj och bakpulver och rör ner detta i äggvispet tillsammans med smöret
- Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
- Medan kakan förgräddas gör havretäcket. Blanda alla ingredienser till detta i en kastrull och värm tills allt smälts och går att blanda.
- Fördela havretäcket över den förgräddade kakan (ta inte med eventuellt överblivet smör som inte bandats i ordentligt). Grädda ytterligare i ca 15-20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!