Hoppa till innehåll
Open navigation

Havre- och kanelkaka

Mjuk och saftig havre- och kanelkaka toppad med ett kanelsmakande havresmul! Den bör serveras rumstempererad (hårdnar när den kallnar) och passar att äta som den är, eller med en klick grädde/vaniljglass utan tillsatt socker.

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: GI
Författare: admin

Ingredienser 

Smeten:

  • 2 ägg
  • 65 gram smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl sockerersättning
  • ½ dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver

Havretäcke:

  • 65 gram smör
  • 1 ½ dl havregryn
  • ca 3/4 dl sockerersättning
  • 1 ½ tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret och rör ner mjölk.
  • Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, vanilj och bakpulver och rör ner detta i äggvispet tillsammans med smöret
  • Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  • Medan kakan förgräddas gör havretäcket. Blanda alla ingredienser till detta i en kastrull och värm tills allt smälts och går att blanda.
  • Fördela havretäcket över den förgräddade kakan (ta inte med eventuellt överblivet smör som inte bandats i ordentligt). Grädda ytterligare i ca 15-20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!