Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker
För att fira in våren har jag ett bra tips på en mjuk kaka till er – min havre- och kanelkaka. Tycker den är så mumsig och härligt saftig. Plus att den är toppad med.. Läs mer



Havre- och kanelkaka – 8 skivor
Smeten:
2 st ägg
65 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
1 dl sockerersättning
½ dl mjölk
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Havretäcke:
65 gram smör
1 ½ dl havregryn
ca 3/4 dl sockerersättning
1 ½ tsk kanel
Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret och rör ner mjölk. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, vanilj och bakpulver och rör ner detta i äggvispet tillsammans med smöret. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Medan kakan förgräddas gör havretäcket. Blanda alla ingredienser till detta i en kastrull och värm tills allt smälts och går att blanda. Fördela havretäcket över den förgräddade kakan (ta inte med eventuellt överblivet smör som inte bandats i ordentligt). Grädda ytterligare i ca 15-20 minuter.

