Hoppa till innehåll
Open navigation

Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker

      Nu när hösten är här bakar jag mer än gärna med härliga höstkryddor. Något jag kan tipsa om är denna mjuka kaka med havre och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu när hösten är här bakar jag mer än gärna med härliga höstkryddor. Något jag kan tipsa om är denna mjuka kaka med havre och kanel. Passar såå fint på höstiga mysdagar eller kvällar! Förutom att den är god är den även saftig – precis som mjuka kakor ska vara! Pricken över i:et är att kakan toppas med ett havre- och kanelsmul. Och sen så tycker jag i vanlig ordning att det är härligt att servera med vispad grädde. Kakan serveras helst rumstempererad/lite värmd!
 
 
Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Havre- och kanelkaka – 8 skivor

Smeten:
2 st ägg

65 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
1 dl sockerersättning
½ dl mjölk
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Havretäcke:
65 gram smör

1 ½ dl havregryn
ca 3/4 dl sockerersättning
1 ½ tsk kanel

Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret och rör ner mjölk. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, vanilj och bakpulver och rör ner detta i äggvispet tillsammans med smöret. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.  

Medan kakan förgräddas gör havretäcket. Blanda alla ingredienser till detta i en kastrull och värm tills allt smälts och går att blanda. Fördela havretäcket över den förgräddade kakan (ta inte med eventuellt överblivet smör som inte bandats i ordentligt). Grädda ytterligare i ca 15-20 minuter. 

 

Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt