Havre- och kanelkaka, utan tillsatt socker
Nu när hösten är här bakar jag mer än gärna med härliga höstkryddor. Något jag kan tipsa om är denna mjuka kaka med havre och Läs mer



Havre- och kanelkaka – 8 skivor
Smeten:
2 st ägg
65 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
1 dl sockerersättning
½ dl mjölk
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Havretäcke:
65 gram smör
1 ½ dl havregryn
ca 3/4 dl sockerersättning
1 ½ tsk kanel
Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret och rör ner mjölk. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, vanilj och bakpulver och rör ner detta i äggvispet tillsammans med smöret. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Medan kakan förgräddas gör havretäcket. Blanda alla ingredienser till detta i en kastrull och värm tills allt smälts och går att blanda. Fördela havretäcket över den förgräddade kakan (ta inte med eventuellt överblivet smör som inte bandats i ordentligt). Grädda ytterligare i ca 15-20 minuter.

