Havrebollar med mascarpone och xylitol
Xylitol är ett bra alternativ till socker. Detta går att byta ut mot ca 2 ½ msk sötströ (då xylitol är något sötare än vad sötströ är). Använd gärna fiberhavregryn för att få ett.. Läs mer

20 minuter
Kategorier: Äggfritt, Baka utan spis, GI
Portioner: 10 - 15 stycken
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 3/4 dl riven kokos
- 2 msk pofiber
- 70 gram mascarpone
- ca 2 msk mjölk
- 2 msk xylitol eller 2 ½ msk sötströ
- 2 krm vaniljpulver
- 2 krm snabbkaffe pulver
- ½ msk hett vatten
- kakao efter smak ca 2 tsk
Instruktioner
- Blanda hett vatten och kaffepulver
- Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp i någon minut. Söta efter smak och använd så mycket kaffe du önskar
- Rulla bollar av degen och rulla i riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!