Havrebollar med mascarpone och xylitol
Xylitol är ett bra alternativ till socker. Detta går att byta ut mot ca 2 ½ msk sötströ (då xylitol är något sötare än vad sötströ är). Använd gärna fiberhavregryn för att få ett.. Läs mer

Xylitol är ett bra alternativ till socker. Detta går att byta ut mot ca 2 ½ msk sötströ (då xylitol är något sötare än vad sötströ är). Använd gärna fiberhavregryn för att få ett lägre GI. I detta recept används mascarpone, men det går bra att byta ut mot smör och lite extra vätska.
20 minuter
Portioner: 10 - 15 stycken
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 3/4 dl riven kokos
- 2 msk pofiber
- 70 gram mascarpone
- ca 2 msk mjölk
- 2 msk xylitol eller 2 ½ msk sötströ
- 2 krm vaniljpulver
- 2 krm snabbkaffe pulver
- ½ msk hett vatten
- kakao efter smak ca 2 tsk
Instruktioner
- Blanda hett vatten och kaffepulver
- Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp i någon minut. Söta efter smak och använd så mycket kaffe du önskar
- Vill du ha en kletigare smet tillsätter du mer mjölk (eller grädde). Smeten stelnar till i kylskåp, så låt den gärna få vila i kylen ett tag
- Rulla bollar av degen och rulla i riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!