Hoppa till innehåll
Open navigation

Havrebollar med mascarpone och xylitol

Jag har några gånger bakat med xylitol (björksocker), vilket är ett bra alternativt till socker. Jag har tidigare bakat Kladdkaka med xylitol och Banakaka med xylitol, och denna gång blev.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har några gånger bakat med xylitol (björksocker), vilket är ett bra alternativt till socker. Jag har tidigare bakat Kladdkaka med xylitol och Banakaka med xylitol, och denna gång blev det havrebollar! Använd gärna fiberhavregryn för att få ett lägra GI på godsakerna om du bakar dessa. I detta recept använder jag mascarpone, men det går bra att byta ut mot smör och lite extra vätska.
 
 
Havrebollar med mascarpone och xylitol - Baka Sockerfritt
 

Havrebollar med mascarpone och xylitol– 10 till 15 stycken

1 dl havregryn
3/4 dl riven kokos
2 msk pofiber
70 gram mascarpone
ca 2 msk mjölk
2 msk xylitol (eller 2 ½ msk sötströ)
2 krm vaniljpulver
2 krm snabbkaffe pulver
½ msk hett vatten

Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp i någon minut. Söta efter smak och använd så mycket kaffe du önskar. Vill du ha en kletigare smet tillsätter du mer mjölk (eller grädde). Smeten stelnar till i kylskåp, så låt den gärna få vila i kylen ett tag. Rulla bollar av degen och rulla i riven kokos.

Havrebollar med mascarpone och xylitol - Baka Sockerfritt