Hoppa till innehåll
Open navigation

Havrebollar till helgfikan!

          När jag var liten bakade jag havrebollar ofta (egentligen gör jag det fortfarande rätt ofta), för det tyckte både jag och typ alla med mig var så himlans.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Havrebollar till helgfikan! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
När jag var liten bakade jag havrebollar ofta (egentligen gör jag det fortfarande rätt ofta), för det tyckte både jag och typ alla med mig var så himlans gott! Det är ju som en extra krämig och ljusare chokladboll. Det kan bara inte gå fel. Nu gör jag givetvis allt som oftast en variant utan tillsatt socker.
 
Min havrebollsvariant innehåller både havregryn och riven kokos i havrebollsdegen. Jag smaksätter med lite kaffe och rör i degen med en elvisp för att slå sönder havren och för att därmed få till en mer krämig och mjuk konsistens. Sist men inte minst rullar jag varje boll i riven kokos!

 

 

Havrebollar – 6 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl mjölk
ca 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
1 msk kaffe
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt havebollssmeten kallt i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

 
 
 
 
 

Havrebollar till helgfikan! - Baka Sockerfritt