Hoppa till innehåll
Open navigation

Havrebollar utan tillsatt socker

Jag är en av de där personerna som äter mer på kvällarna än på dagen. Och jag tycker det är jättemysigt att sita med något gott framför TV:n på kvällskvisten. Vilken tur att jag bakar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag är en av de där personerna som äter mer på kvällarna än på dagen. Och jag tycker det är jättemysigt att sita med något gott framför TV:n på kvällskvisten. Vilken tur att jag bakar hälsosamt då! Något som jag gör ett par gånger i månaden är chokladbollar av alla möjliga slag. Här senast blev det havrebollar! Så smidigt att äta, även om Vincent skulle vara vaken, då det bara kräver en hand, haha. 
 
Jag har en förkärlek för just havrebollar, då jag ofta bakade det när jag var liten (fast den varianten med socker). Det var en av mina paradbakverk kan vi säga! Därför är det som ni förstår inte så konstigt att jag gör just havrebollar rätt ofta. Skillnaden nu är att jag minskat mängden havregryn och använder sötströ istället för socker. Riktigt goda, och äts helst rumstempererade då de blir hårda när det står kallt.
 
Jag gjorde även nyligen en chokladbolsvariant fri från nötter och mandlar (samt havregryn). Receptet planerar jag att lägga upp inom en vecka, så håll utkik! 
 
 
 Havrebollar utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Havrebollar utan tillsatt socker – 8 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl mjölk
ca 2 ½ msk sötströ
1 ½ msk pofiber
1 msk kaffe
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt havebollssmeten kallt i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

 

Havrebollar utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Havrebollar utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt