Havrebollar
Jag har alltid älskat havrebollar, vilket även har varit lite av mitt ”paradbakverk”. Självklart har jag gjort en sockerfri variant på havrebollar, där jag dessutom använt mig av fiberhavregryn för att få till ett lägre GI. De är perfekta som mellanmål eller till fikat (om man tål kolhydrater vill säga)! Min måndag har varit…


30 gram rumsvarmt smör
1 dl fiberhavregryn
½ dl riven kokos
ca 2 ½ msk stevia strö
1 msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
2 msk vispgrädde
1 msk mjölk (eller grädde)
1 krm vaniljpulver
1-1 ½ tsk kakao
Blanda kaffe med hett vatten. Lägg alla torra ingredienser i en bunke (med höga kanter så allt inte skvätter). Lägg i bitar av rumsvarmt smör och rör ut smöret med en sked (eventuellt med händerna). Tillsätt vispgrädde och kaffe och vispa ett par minuter med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ smeten i kylen i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.