Hoppa till innehåll

Havreflarn med kokos

Sukrin har kommit med en så bra produkt, nämligen ett substitut för sirap! Detta kallas Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Sukrin har kommit med en så bra produkt, nämligen ett substitut för sirap! Detta kallas FiberSirap, finns i både clear och gold och innehåller inget tillsatt socker. Jag har i detta recept använt Fibersirap clear vilket återkapar sirapens egenskaper bra. Jag har verkligen saknat ett bra och hälsosammare substitut till sirap, och nu är det här! 

 
Jag har nu gjort underbara havreflern med kokos, vilka blev härligt knapriga, precis som jag vill att de ska vara. De påminner faktiskt om “start”, ni vet müslin. Hur gott som helst och en riktigt, riktigt god småkaka. Det blev nog en av mina bästa! När flarnen är varma är de mjuka, så förvara de i kylskåp så får de den knapriga konsistensen.
 
 
Havreflarn med kokos - Baka Sockerfritt
 
 

Havreflarn med kokos – 8 stycken

35 gram havregryn
35 gram smör
25 gram FiberSirap Clear
15 gram sukrin gold
15 gram riven kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm tills smöret smält. Forma havreflarn på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills flarnen har tagit färg i kanterna. Låt kallna helt och förvara i kylskåp.

 
 
Havreflarn med kokos - Baka Sockerfritt