Havreflarn utan tillsatt socker
Här kommer ett måndags tips på havreflarn! Jag tycker dom är så fantastiskt goda och samtidigt enkla att göra. Och för att inte tala om den sega konsistense som jag är.. Läs mer


Här kommer ett måndags tips på havreflarn! Jag tycker dom är så fantastiskt goda och samtidigt enkla att göra. Och för att inte tala om den sega konsistense som jag är så svag för. Nu när det börjar närma sig december tänker jag att det dessutom passar att gå lite wild and crazy och ha i någon höstig eller julig smaksättning som kardemumma eller pepparkakskryddor om man vill (står inte i receptet så gå efter din egen tycke och smak).
Som vanligt när jag gör havreflarn så tipsar jag om att ha ordentlgt med plats på plåten mellan varje kaka eftersom dom kommer flyta ut rejält. Dom färdiggräddade kakorna ska sen förvaras i kyl och gärna ligga mellan bakplåtspapper – ligger dom mot något blöt blir dom mjuka/kladdiga!

Havreflarn utan tillsatt socker – 10 stora kakor
50 gram smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl fibersirap honey
1 msk sockerersättning
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm tills smöret smält. Forma havreflarn, ca 1 cm tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills flarnen har tagit färg i kanterna. Låt kallna helt och förvara i kylskåp.
