Hoppa till innehåll

Havreflarn utan tillsatt socker

        Det var så länge sedan jag gjorde havreflarn, men ändå är det så gott. Jag kan inte förstå varför jag inte gör det oftare! Knaprigt, segt och med lite kolaaktig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Havreflarn utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det var så länge sedan jag gjorde havreflarn, men ändå är det så gott. Jag kan inte förstå varför jag inte gör det oftare! Knaprigt, segt och med lite kolaaktig smak. Och att kakorna är lätt att göra är förstås bara en bonus. 
 
Jag tog mitt tidigare recept på havreflarn och gjorde om det en aning. Jag tror dom blev extra knapriga denna omgång! Och även om man gör kakorna rätt tjocka så kommer dom flyta ut, så ha ordentligt med plats mellan varje kaka. Mina började flyta ihop med varandra – lika gott för det men kanske inte fullt lika estetiskt snyggt.
 
Jag kan även tipsa om att dom färdiggräddade kakorna inte får ligga mot något blött för då blir dom mjuka och “slibbrig” och att gärna lägga ett bakplåtspapper mellan lagrena så dom eventuellt inte klibbar.
 
 
Havreflarn utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Havreflarn utan tillsatt socker – 10 stora kakor

50 gram smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl fibersirap honey
1 msk sockerersättning 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm tills smöret smält. Forma havreflarn, ca 1 cm tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills flarnen har tagit färg i kanterna. Låt kallna helt och förvara i kylskåp.

 

 
Havreflarn utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt