Hoppa till innehåll

Havreflarn

      Varje dag är en dag för havreflarn! Har du testat att baka det? Så gott och härligt sega och knapriga (och att det är lättbakat är ju ett stort plus i kanten)! Antingen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Havreflarn - Baka Sockerfritt
 
 
 
Varje dag är en dag för havreflarn! Har du testat att baka det? Så gott och härligt sega och knapriga (och att det är lättbakat är ju ett stort plus i kanten)! Antingen kan man ha flarnen som de är, eller så smaksätts kakdegen med någon krydda efter tycke och smak (kanel, kardemumma etc). 
 
Som vanligt när jag gör havreflarn så tipsar jag om att ha ordentlgt med plats på plåten mellan varje kaka eftersom dom kommer flyta ut rejält. Dom färdiggräddade kakorna ska sen förvaras i kyl och gärna ligga mellan bakplåtspapper – ligger dom mot något blöt blir dom mjuka/kladdiga!
 
 

Havreflarn - Baka Sockerfritt
 
 

Havreflarn utan tillsatt socker – 10 stora kakor

50 gram smör
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl fibersirap honey
1 msk sockerersättning 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm tills smöret smält. Forma havreflarn, ca 1 cm tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills flarnen har tagit färg i kanterna. Låt kallna helt och förvara i kylskåp.

 
 

Havreflarn - Baka Sockerfritt