Havrekakor
Krispiga och knapriga havrekakor som är glutenfria, utan tillsatt socker och växtbaserade kanske kan vara något inför veckan?.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/havrekakor.jpg)
Av
Anna Winér
Krispiga och knapriga havrekakor som är glutenfria, utan tillsatt socker och växtbaserade kanske kan vara något inför veckan? 😍
![Havrekakor 2 Havrekakor 1](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/havrekakor-1-300x300.jpg)
![Havrekakor 4 Havrekakor 3](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/havrekakor-2-300x300.jpg)
![Havrekakor 6 Havrekakor 5](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/havrekakor-3-300x300.jpg)
30 m
Kategorier: Äggfritt, Mejerifritt, Småkakor, Veganskt
Portioner: 12 stycken
Utrustning
- Muffinsform i silikon
Ingredienser
- 50 ml kokosolja smält
- 3 msk fibersirap
- 2 msk växtbaserad mjölk
- 1 nypa salt
- 2 msk glutenfritt havremjöl
- 2 dl glutenfria havregryn
- Mörk choklad att ringla över
Instruktioner
- Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop ordentligt.
- Tryck ut smeten i t.ex. 12 smorda muffinsformar av silikon (så de inte kan flyta ut för mycket).
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
- Låt svalna, lossna sedan och ringla eventuellt smält choklad över.
Anteckning
- Vill du inte använda växtbaserad mjölk, så kan du ta vanlig mjölk istället.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!