Havrekakor
Krispiga och knapriga havrekakor som är glutenfria, utan tillsatt socker och växtbaserade kanske kan vara något inför veckan?.. Läs mer
Av
Anna Winér
Krispiga och knapriga havrekakor som är glutenfria, utan tillsatt socker och växtbaserade kanske kan vara något inför veckan? 😍
30 m
Portioner: 12 stycken
Utrustning
- Muffinsform i silikon
Ingredienser
- 50 ml kokosolja smält
- 3 msk fibersirap
- 2 msk växtbaserad mjölk
- 1 nypa salt
- 2 msk glutenfritt havremjöl
- 2 dl glutenfria havregryn
- Mörk choklad att ringla över
Instruktioner
- Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop ordentligt.
- Tryck ut smeten i t.ex. 12 smorda muffinsformar av silikon (så de inte kan flyta ut för mycket).
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
- Låt svalna, lossna sedan och ringla eventuellt smält choklad över.
Anteckning
- Vill du inte använda växtbaserad mjölk, så kan du ta vanlig mjölk istället.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!