Hoppa till innehåll

Havrerutor

Efter gårdagens bravader (dvs. Jennifer och Marjas podcast!) var jag välförtjänt av något gott! Puh, för även om det var jättekul att spela in en pod, så tog det även på krafterna... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Efter gårdagens bravader (dvs. Jennifer och Marjas podcast!) var jag välförtjänt av något gott! Puh, för även om det var jättekul att spela in en pod, så tog det även på krafterna. Speciellt som det var vår första, och vi inte alls var kunniga om hur själva produktionen gick till. Hur som helt så blev det mumsiga havrerutor att smaska på framåt kvällskvisten. Vardagslyx för mig!
 
Havrerutorna får sin sötma av dadlar, innehåller inga merjier och behöver inte heller gräddas eller värmas (den är alltså no bake). Dock så valde jag att doppa några av mina havrerutor i smält choklad för att få de ännu lite mer lyxigare. Underbart!
 
Denna vecka är verkligen konstig. Jag jobbade idag, men kommer i morgon att vara ledig för att gå på “starta företag”-dagen (spännande!). På onsdag jobbar jag, men ingen annan i den lilla grupp som jag ingår i på jobbet. Torsdag är röd dag, och fredag vet jag inte ur det blir! eftersom alla är borta kanske jag jobbar halvdag eller hemifrån. Skön helg eller vad! Jag har på bara en dag tagit mig igenom nästan halva veckan!
 
 
Havrerutor - Baka Sockerfritt
 
Havrerutor – 5 stycken

50 gram färska dadlar
10 gram kokosolja
½ dl havregryn
1 msk riven kokos
ev. 1 krm kanel
ev. russin/mullbär eller liknande
ev. lite grovhackad choklad

Blanda alla ingredienser med en sked eller händerna. Forma en avlång fyrkant av degen. Låt stå kallt i kyl eller  frys. Skär längden i flera, mindre fyrkanter. Om önskas doppas rutorna i smält choklad!

Havrerutor - Baka Sockerfritt
 
Havrerutor - Baka Sockerfritt