Hoppa till innehåll

Havreskålar med fyllning

Nu närmar sig februari sitt slut, och jag tänkte därför visa er ett recept från mitt nyhetsbrev i januari! Det ni ser här är supergoda ätbara “skålar” fyllda med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu närmar sig februari sitt slut, och jag tänkte därför visa er ett recept från mitt nyhetsbrev i januari! Det ni ser här är supergoda ätbara “skålar” fyllda med grädde och bär, nötter och fröer. Skålarna består av bland annat kokos och havre och är sötade med honung. Lite kanel har jag tillsatt för den goda smaken. Skålarna är mejerifria och utan nötter. 
 
Dessa ätbara skålar fyller man egentligen med vad man själv vill! Exempelvis valfri grädde, frukt, bär, och topping. Det är så gott och kan bland annat bli en härlig och spännande dessert till middagen!
 
  
Förresten vil jag tipsa om nylanseringen för Hälsoboxen där jag ska delta med recept! Imorgon är sista dagen för att boka en prenumeration och få den första bxen för 199 kr (ord. pris 399 kr).
 
 
 
 
Havreskålar med fyllning - Baka Sockerfritt

 

 

Havreskålar med fyllning – 3 stycken

Havreskålar:
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
2 msk kokosolja
1 msk chiafrö
1 msk honung
1 tsk kanel
extra olja att smörja form

Fyllning: grädde, bär/frukt, valfri dekoration


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman havregryn, kokos, chiafrö och kanel med en mixer eller liknande. Tillsätt även olja och honung och mixa lite till eller rör om men en sked. Smörj tre muffinsformar på en muffinsplåt med olja (eller smör). Ta ca 2 ½ msk av massan och tryck ut i tre av hålen på botten och kanter. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills skålarna tar färg. Låt kallna helt. Ta en tandpetare eller dylikt och för den försiktigt mellan havreskål och muffinsform så att de lossar. Lägg en stor skärbräda eller dylikt över forman och vänd försiktigt upp och ner så att havreskålarna åker ner till skärbrädan. 

Fyll havreskålarna med valfri fyllning såsom grädde/kokosgrädde/chokladmousse och toppa med exempelvis bär och nötter.

Obs. Det är bra att göra någon extra mot vad man behöver ifall någon skulle gå sönder.

 
 
 
 
Havreskålar med fyllning - Baka Sockerfritt
 
Havreskålar med fyllning - Baka Sockerfritt
 
Havreskålar med fyllning - Baka Sockerfritt