Hoppa till innehåll
Open navigation

Havresmulpaj med rabarber

        Alla som är sugna på en fräsch och somrig smulpaj se hit! Det här receptet är på en “karamellig”/knäckig smulpaj med havre som smuldegsbas och som i sin.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Havresmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Alla som är sugna på en fräsch och somrig smulpaj se hit! Det här receptet är på en “karamellig”/knäckig smulpaj med havre som smuldegsbas och som i sin tur fördelas över ett lager med skivade rabarber (som jag dessutom sötat något för att runda av den karakteristiska sura rabarbersmaken). Det hela blev riktigt lyckat och serveras gärna med en klick grädde eller glass utan tillsatt socker. Och kom ihåg att det är superlätt att bara öka mängden ingredienser för att använda en större form! Exempelvis om din pajform är runt 24 centimeter passar det fint att fyrdubbla alla ingredienser.
 
 
Havresmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt

 

Havresmulpaj med rabarber

90 gram rabarber i skivor
30 gram smör
3/4 dl havregryn
2 ½ msk grädde
2 msk fibersirap gold
2 msk riven kokos
1+1 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda rabarberskivor med 1 msk sockerersättning och fördela i en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Koka upp smör, grädde och fibersirap gold. Rör ner resterande ingredienser. Fördela massan ovanför rabarbern. Grädda i nedre delen av ungen i ca 30 minuter.

 
 
 
Havresmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt
 
Havresmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt
 
Havresmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt