Hoppa till innehåll

Healthy banana blueberry cake

Det var inte bara recept på raw food som har efterfrågats, utan även recept med mindre energimängd/fett. Jag har därför experimenterat fram denna supersmarriga Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det var inte bara recept på raw food som har efterfrågats, utan även recept med mindre energimängd/fett. Jag har därför experimenterat fram denna supersmarriga banan&blåbärskaka utan smör. Många kanske tror att man måste ha smör i en kaka för att få den god. Fel, fel, fel. Den kan bli precis lika god utan! Här räcker det bra med banan, som gör kakan krämig och saftig. I själva smeten har jag tillsatt lite kakao (bara 1 tsk), vilket matchar de övriga smakerna perfekt. Och sist men inte minst har jag toppat den ogräddade kakan med en blandning av blåbär och ricotta!
 
Snart är arbestdagen slut, och den har gått riktigt snabbt! Det är just nu ett härligt tempo på jobbet, och jag hann även med ett träningpass, vilket jag försöker göra varje torsdag.

 
Healthy banana blueberry cake - Baka Sockerfritt
 

Healthy banana blueberry cake

1 liten mogen banan (ca 80 gram)
1 ägg
½ dl mandelmjöl
4 tsk kokosmjöl
2 msk riven kokos
ca 1 msk sötströ
1 tsk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

20 gram blåbär
30 gram ricotta
1 tsk sötströ

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan och ägg. Rör ner de torra ingredienserna. Blanda ricotta, sötning och blåbär (färska eller frysta som fått tina). Smörj och bröa en 12-cm springform. Fördela i banansmeten och klicka över blåbärsröran. Rör runt lite, så att det blandas något (men inte för mycket). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Healthy banana blueberry cake - Baka Sockerfritt

Healthy banana blueberry cake - Baka Sockerfritt 

Healthy banana blueberry cake - Baka Sockerfritt