Hoppa till innehåll

Healthy chocolate cake – mejerifri

Vilken riktig godbit denna hälsosamma chokladkaka blev! Det var nästan så att jag blev lite ledsen när Artur tog en tredjedel av kakan. Den innehåller smält choklad, vilket jag tycker är extra.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vilken riktig godbit denna hälsosamma chokladkaka blev! Det var nästan så att jag blev lite ledsen när Artur tog en tredjedel av kakan. Den innehåller smält choklad, vilket jag tycker är extra lyxigt och gott. Pricken över i:et är kakans svaga smak av kaffe. Och kosistensen var enligt mig perfekt! Saftig och bara lite, lite kladdig. Jag använder 1 msk fibersirap i smeten, vilket jag förmodar bidrar till en lite kletigare konsistens (jag använder clear men det går också bra med gold, som dock är lite sötare). Kakan är mejerifri, men jag hade en klick vanlig grädde till min bit. Det går givetvis att utesluta eller använda en mejerifri variant. Den här kakan blir ett bra recept att baka till helgen!
 
 
 
 
Healthy chocolate cake - mejerifri - Baka Sockerfritt
 
 
 

Healthy chocolate cake – mejerifri

1 ägg
30 gram steviachoklad, mörk
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjölk
1 – 1 ½ msk kakao
1 msk pofiber
1 msk sukrin gold
1 msk fibersirap clear
½ msk kaffe
½ tsk bakpulver
 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt. Blanda alla torra ingredienser och rör därefter ner ägg, kokosmjölk, smält choklad, fibersirap och kaffe. Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

Healthy chocolate cake - mejerifri - Baka Sockerfritt
 
Healthy chocolate cake - mejerifri - Baka Sockerfritt
 
Healthy chocolate cake - mejerifri - Baka Sockerfritt