Hoppa till innehåll

Helgbröd – Solrosfrallor

    Sugen på goda och lättbakade frallor utan gluten i helgen? Här är en riktigt god variant med bland annat solrosfrön som jag mixat. Solrosfrö har en rätt nötig smak och det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Helgbröd - Solrosfrallor - Baka Sockerfritt

 

 

Sugen på goda och lättbakade frallor utan gluten i helgen? Här är en riktigt god variant med bland annat solrosfrön som jag mixat. Solrosfrö har en rätt nötig smak och det passar enligt mig väldigt bra i brödbak! Kanske är det därför jag har bakat detta bröd så många gånger. Jag severar mina frallor med smör och ost. Detta recept är perfekt för som vill äta ett mer hälsosamt bröd som varken innehåller gluten eller snabba kolhydrater!

Hoppas ni nu har en riktigt ärlig helg! Här kommer nog dessa två dagar bestå av städning inför kommande visning (längtar så tills den är över), jobb och häng med barnen!

 

Helgbröd - Solrosfrallor - Baka Sockerfritt

 

Solrosfrallor – 6 frallor

2 ägg

2 dl mandelmjöl
1 ½ dl solrosfrön
1 dl gräddfil
½ dl olja
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 krm salt
ev. ½ msk sockerersättning

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa solrosfrön tillsammans med ägg (med en stavmixer). Blanda ner resterande ingredienser och blanda väl. Låt svälla i ca 10 minuter. Forma ca sex stycken frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Toppa gärna frallorna med lite extra solrosfrön. Grädda frallorna i mitten utav ugnen i ca 20-25 minuter. Låt frallorna därefter svalna en aning. Servera frallorna med smör och ost!

 

 

 

Helgbröd - Solrosfrallor - Baka Sockerfritt