Hoppa till innehåll

Helgfika – Glutenfri Blåbärskaka

Jag äter bär i stort sett varje dag. Jag tycker det är så fräsch och mycket gott. Det blir främst till mellanmål i form av smoothies, hallon med turkisk yoghurt (jag brukar koka mina.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag äter bär i stort sett varje dag. Jag tycker det är så fräsch och mycket gott. Det blir främst till mellanmål i form av smoothies, hallon med turkisk yoghurt (jag brukar koka mina till chiasylt) – och i bakverk så klart! 
 
Här ser ni en mjuk kaka med blåbär. Jag har smaksatt kaksmeten med ett par droppar bittermandelarom, vilket ger en svag smak av mazarin. Den har även fått en generös topping av valnötter. Det blir ett bra alternativ till söndagsfikan! Serveras gärna med grädde.
 
 
 

Helgfika - Glutenfri Blåbärskaka - Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfri Blåbärskaka

25 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk vispgrädde
4 tsk kokosmjöl
ca 1 msk sötströ
1 msk vatten
½ tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver
1-2 droppar bittermandelarom

Topping
25 gram blåbär

15 gram nötter (ex. valnötter)
ev. ½ tsk sötströ

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till kaksmeten. Rör ner ägget, det smälta smöret, bittermandelarom och vätskan. Smöra och bröa en liten form på 12 centimeter i diameter och häll i smeten. 

Topping
Banda eventuellt blåbären med lite sötströ och strö därefter på kakan. Grovhacka valfria nötter och strö även detta på kakan och blåbären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
 

Helgfika - Glutenfri Blåbärskaka - Baka Sockerfritt