Hoppa till innehåll

Helgscones med banan

Hoppas ni alla har haft en bra helg! Hos oss har det varit fullt upp med att fixa ordning inför visningen nästa helg (vi ska sälja vår lägenhet). Phu, det är en hel del att fixa, speciellt med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hoppas ni alla har haft en bra helg! Hos oss har det varit fullt upp med att fixa ordning inför visningen nästa helg (vi ska sälja vår lägenhet). Phu, det är en hel del att fixa, speciellt med Vincents alla grejor. Plus att en av oss måste ha hand om honom, och därför kan bara en i tagt vara den som fixar. Det ska bli mycket, mycket skönt när detta är över. När väl flytten kommer, ska vi absolut inte flyttstäda och flytta själva, utan anlita några. Annars skulle jag nog gå under 😉
 
Något annat som jag hann göra förutom att vara med Vincent och visningsstäda, var att baka dessa mumsiga scones. Jag kallar dom för helgscones för att jag tycker de passar att unna sig en helgmorgon! Sedan passar de förstås bra en vardagsmorgon, eller som mellanmål också, men det är en annan femma.
 
Jag har banan i sconesen, vilket gör dom lite söta i smaken. Serveras exempelvis med smör och ost, eller någon hälsosam marmelad (eller clotted cream/tjock grädde)!
 
För ett liknande recept med havremjöl (utan rismjöl) kika in HÄR!
 
 
 
 
 
Helgscones med banan - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Helgscones med banan – 6 stycken 

2 ägg
200 gram banan (ca 2 stycken)
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå till sig under ett par minuter. Forma scones utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 
 
 
 
Helgscones med banan - Baka Sockerfritt
 
Helgscones med banan - Baka Sockerfritt