Hoppa till innehåll
Open navigation

Helgscones

Scones förgyller vilken dag som helst. Lite extra lyxigt kanske det känns att äta dom på helgen – och därför kallar jag denna variant för helgscones! Och för att de är så goda! De har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Scones förgyller vilken dag som helst. Lite extra lyxigt kanske det känns att äta dom på helgen – och därför kallar jag denna variant för helgscones! Och för att de är så goda! De har blivit ett av mina favoritsconesrecept. De passar bra med exempelvis lite hälsosam sylt och grädde, eller smör och ost. Detta recept är förutom att vara glutenfritt även mejerifritt. 
 
Hoppas ni har och har haft en fin långhelg! Jag har passat på att jobba lite mindre (lyx på hög nivå), och umgåts med Vincent (förskolan stängd) och varit på lördagsfika med två andra småbarnsfamiljer. Ikväll fortsätter lyxen för jag ska unna mig att träna ett steppass och därefter äta middag “ensam” med Artur!
 
 
 
 
Helgscones - Baka Sockerfritt
 

 

Helgscones med banan – 6 stycken 

2 ägg
200 gram banan (ca 2 stycken)
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och banan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt stå till sig under ett par minuter. Forma scones utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter.

 

 

Helgscones - Baka Sockerfritt
 
Helgscones - Baka Sockerfritt