Hoppa till innehåll

Helgtips: Peanut Butter Cups

      Ett av mina favvogodisar – Peanut butter cups. Finns det något bättre recept att svänga ihop inför/i helgen?? Även om jag för första gången gjorde mina peanut.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Helgtips: Peanut Butter Cups - Baka Sockerfritt
 
 
 

Ett av mina favvogodisar – Peanut butter cups. Finns det något bättre recept att svänga ihop inför/i helgen?? Även om jag för första gången gjorde mina peanut butter cups för typ sex år sedan, så är det fortfarande lika kärt och fortfarande på topplistan! Jag kan inte ens minnas till hur många event och kalas jag svängt ihop just dessa godbitar. Så, har ni inte gjort dom – bara gör’t! 

  

Helgtips: Peanut Butter Cups - Baka Sockerfritt
 
 

Peanut Butter Cups – 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör 
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
⅔ msk sockerersättning
2 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör, osötat (med salt)
½ msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat.

 

 

Helgtips: Peanut Butter Cups - Baka Sockerfritt