Hoppa till innehÄll
Open navigation

Hemgjord Toffifee

Toffifee utan tillsatt socker, utan gluten, utan mjölk mm. 😍 Mjuksega kolaskal.. LĂ€s mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Toffifee utan tillsatt socker, utan gluten, utan mjölk mm. 😍 Mjuksega kolaskal fyllda med krĂ€mig nougat, hasselnötter och mörk choklad.

30 m
Inga röster Àn
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Sockerfritt godis, Veganskt
Portioner: 20 stycken
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

Kolaskal

Fyllning

Instruktioner

Kolaskal

  • Koka upp ingredienserna till kolan, utom kokosoljan. LĂ„t koka minst 2 minuter till en seg massa, rör hela tiden och tag sedan av frĂ„n vĂ€rmen. Ingen fara om den skurit sig!
  • Mixa kolan slĂ€t nĂ€r den svalnat, mixa Ă€ven ner kokosoljan.
  • Fördela kolan i t.ex. inoljade cakepop -formar. Tryck ner en inoljad knĂ€ckform i mitten pĂ„ varje. LĂ„t kallna helt och stĂ€ll sedan i frysen sĂ„ kolan blir helt fast.
  • Dra loss knĂ€ckformarna frĂ„n kolan sĂ„ du fĂ„r fina ”skal” av kola. Se bilden i bildspelet.

Fyllning

  • Blanda hasselnötssmör med kakao och fördela i kolaskalen.
  • Tryck ner en hasselnöt i varje.
  • HĂ€ll lite smĂ€lt choklad över varje och stĂ€ll svalt för att stelna helt, gĂ€rna en stund i frysen. Lossna sedan och förvara i kylen.

Anteckning

Tips! Förvara alltid i kylen eller frysen, kolan mjukar efter en tid i rumstemperatur.
Har du provat receptet?NĂ€mn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!