Hemgjord Toffifee
Toffifee utan tillsatt socker, utan gluten, utan mjölk mm. đ Mjuksega kolaskal.. LĂ€s mer
Av
Anna Winér
Toffifee utan tillsatt socker, utan gluten, utan mjölk mm. đ Mjuksega kolaskal fyllda med krĂ€mig nougat, hasselnötter och mörk choklad.
30 m
Kategorier: Ăggfritt, Choklad, Sockerfritt godis, Veganskt
Portioner: 20 stycken
Ingredienser
Kolaskal
- 0,5 dl kokosgrÀdde
- 2,5 msk mandelsmör ljust
- 4 tsk fibersirap knappt
- 1 nypa salt
- 1 msk neutral kokosolja rumstempererad
- Ev. steviadroppar med karamellsmak
Fyllning
- 0,5 dl hasselnötssmör
- 0,5 msk kakao
- ca. 20 st hasselnötter
- 70 g mörk choklad
Instruktioner
Kolaskal
- Koka upp ingredienserna till kolan, utom kokosoljan. LÄt koka minst 2 minuter till en seg massa, rör hela tiden och tag sedan av frÄn vÀrmen. Ingen fara om den skurit sig!
- Mixa kolan slÀt nÀr den svalnat, mixa Àven ner kokosoljan.
- Fördela kolan i t.ex. inoljade cakepop -formar. Tryck ner en inoljad knÀckform i mitten pÄ varje. LÄt kallna helt och stÀll sedan i frysen sÄ kolan blir helt fast.
- Dra loss knĂ€ckformarna frĂ„n kolan sĂ„ du fĂ„r fina âskalâ av kola. Se bilden i bildspelet.
Fyllning
- Blanda hasselnötssmör med kakao och fördela i kolaskalen.
- Tryck ner en hasselnöt i varje.
- HÀll lite smÀlt choklad över varje och stÀll svalt för att stelna helt, gÀrna en stund i frysen. Lossna sedan och förvara i kylen.
Anteckning
Tips! Förvara alltid i kylen eller frysen, kolan mjukar efter en tid i rumstemperatur.
Har du provat receptet?NĂ€mn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!