Hoppa till innehåll
Open navigation

Hemmagjord questbar med choklad och pumpafrö

Dags att publicera receptet på ytterligare en hemgjord questbar! Jag är sannerligen helt fast på att göra dessa så godbitar. Att det tar högst fem minuter är ett rejält extra plus. Perfekt när sötsuget sätter in! Denna questbar är med chokladsmak och smakar även gott av pumpafrö! Att blanda pumpafrön med chokladsmaken har jag utnyttjat…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Dags att publicera receptet på ytterligare en hemgjord questbar! Jag är sannerligen helt fast på att göra dessa så godbitar. Att det tar högst fem minuter är ett rejält extra plus. Perfekt när sötsuget sätter in! Denna questbar är med chokladsmak och smakar även gott av pumpafrö! Att blanda pumpafrön med chokladsmaken har jag utnyttjat många gånger tidugare och den smakkombon är en höjdare.

Det som ger baren dess klassiska ”questbarkonsistens” är Sukrins fibersirap   (innehåller en växtfiber kallad isomalto-oligosackarid, IMO). Jag har även använt proteinpulver som jag hittat på mitt Ica Maxi, och precis som förra gången använde jag Fitnessgurus vassleprotein med smak av choklad och hasselnöt. 

 
 
Hemmagjord questbar med choklad och pumpafrö 9
 
 

Hemmagjord questbar med choklad och pumpafrö – 1 bar


2 msk fibersirap clear

½ dl (ca 15 gram) vassleprotein med chokladsmak (One whey chocolate hazelnut )
2 msk pumpafrö
1 msk kakao
ev. 1 tsk vatten
ev. ett par rutor steviachoklad, Nutri-Nick

Finhacka eller mortla pumpafrö. Lägg sirapen i en kastrull och låt koka upp. Rör ner resterande ingredienser. Rör till en deg och forma en bar utav detta på en plan yta med bakplåtspapper. Eventuellt tillsätts lite, lite vatten. Om önskas grovhackas ett par rutor choklad och trycks in i baren. Låt stelna i kylen.

Hemmagjord questbar med choklad och pumpafrö 11
 
Hemmagjord questbar med choklad och pumpafrö 13
 
Hemmagjord questbar med choklad och pumpafrö 15