Hoppa till innehåll

Hjärtformade chokladpraliner

        Snart är det alla hjärtans dag och om du som jag gillar att göra små ätbara presenter är dessa chokladpraliner ett hett tips. Chokladpralinerna är inte vilka.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hjärtformade chokladpraliner - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Snart är det alla hjärtans dag och om du som jag gillar att göra små ätbara presenter är dessa chokladpraliner ett hett tips. Chokladpralinerna är inte vilka praliner som helst utan har en jordnötssmörsfyllning! Och alla vet väl att choklad och jordnöt är en U N D E R B A R kombination!
 
Pralinerna är enkla att göra och består av först mörk choklad, sen jordnötssmör och sist ljus choklad. Givetvis går det bra att använda endast en typ av choklad eller byta ut jordnötssmöret mot ett annat nöt- /mandel eller frösmör. Silikonformen jag använder är från Panduro.
 
 

Hjärtformade chokladpraliner - Baka Sockerfritt
 

 

Chokladpraliner med jordnötssmör – ca 15 stycken

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
80 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
30 gram jordnötssmör, osötat
2 tsk sockerersättning
2 tsk olja (valfritt)

Smält mörk choklad tillsammans med 1 tsk olja försiktigt (jag kör i mikrovågsugn). Fördela chokladen i botten av pralinformar/iskubsformar (av silikon)/knäckformar och för med en liten pensel eller sked upp chokladen på kanterna. Låt stelna i kylskåp. Blanda jordnötssmör med sötning och klicka i mitten av pralinformarna (jordnötssmöret ska helst inte gå ut i formarnas kanter). Smält den ljusa chokladen tillsammans med 1 tsk olja och fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna helt och tryck ut ur pralinformarna.

 

 

Hjärtformade chokladpraliner - Baka Sockerfritt