Hoppa till innehåll
Open navigation

Honungskaka med banan

Några av er har efterfrågat recept utan sötningsmedel, och här kommer ännu ett sådant recept! Kakan är sötad med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Några av er har efterfrågat recept utan sötningsmedel, och här kommer ännu ett sådant recept! Kakan är sötad med banan (de ska vara mogen), samt agavesirap eller honung (söta efter smak). Dessutom är kakan ganska lätt energimässigt, då den inte innehåller något extra tillsatt fett såsom olja eller smör. Men vill man, så tillsätts det givetvis! Kakan blev härligt saftig med en mild smak av banan och kanel. Det som jag har ringlat på den understa bilden är dadelsirap. Ni hittar fler recept utan sötningmedel HÄR!
 
Vad skönt det var att vara ledig igår! På kvällen mötte jag upp ett par vänner och tog en fika/middag på espresso house. Det är underbart att få ta igen lite tjejsnack! Vi pratade även lite angående mitt e-Magasin. Det börjar nämligen snart bli klart! Phu, det har tagit rejält mycket tid, men samtidigt såklart varit roligt att hålla på med ett nytt, och förhoppnignsvis uppskattat, projekt!
 
 
Honungskaka med banan - Baka Sockerfritt
 
Honungskaka med banan

1 stor riktigt mogen banan (ca 140 gram)
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk flytande honung/agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
½ tsk bakpulver
10 gram hackade nötter (pecan-, eller valnötter)

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg banan och ägg i en bunke och mixa med stavmixer. Tillsätt övriga ingredienser och rör om (söta efter smak). Smörj och bröa en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Honungskaka med banan - Baka Sockerfritt