Hoppa till innehåll

Honungskakor!

    Hoppas ni haft en underbar påsk alla ni! Här kommer jag och kikar in med ett baktips denna annandag påsk – ett av mina mest populära småkaksrecept honungskakor. Jag kunde.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Honungskakor! - Baka Sockerfritt

 

 

Hoppas ni haft en underbar påsk alla ni! Här kommer jag och kikar in med ett baktips denna annandag påsk – ett av mina mest populära småkaksrecept honungskakor. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att baka dom igen! Jag tycker att dom är goda med en smak av båda honung och kanel, med en lite spröd konsistens – och så är dom riktigt lätta att baka. Kanelen går såklart bra att ersätta mot en annan valfri krydda. Kakorna blir perfekta för, och att baka med, barn. 

 

Honungskakor! - Baka Sockerfritt

 
 

Honungskakor – 8 stycken

30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
2/3 tsk kanel
2 krm vaniljpulver (går att utesluta)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna och toppa eventuellt med smält choklad.

 
 

Honungskakor! - Baka Sockerfritt
 
Honungskakor! - Baka Sockerfritt